En gruppe elever fra Saksild Skole lavede frokost til deres klassekammerater sammen med erfaren kok, som en del af et forløb, hvor de lærte om økologi og gode råvarer.
Copy link address
Joachim Voss joavo@jfmedier.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Nikolaj Henriksen (tv.) og Lukas Kennum, begge 12 år, er i gang med at stege gulerødder til frokosten. De synes, at det er sjovt at have madlavning på skoleskeamet. Foto: Søren E. Alwan -
Her er Lukas Kennum (tv.) og Nikolaj Henriksen i gang med den elektriske kødhakker. Nakkekødet skal nemlig hakkes, så det kan stoppes i lammetarmene og blive til pølser til hotdogs. Foto: Søren E. Alwan -
Marie Niegaard Nielsen laver sammen med Noah Andreas Helledig Lund kryddersmør til frokosten. Foto: Søren E. Alwan -
100 procent organic, står der på Torben Kiel Hviids kasket. Indehaveren af Groft holder meget af at formidle sin viden om økologi og råvarer til eleverne. Her giver han tip om mandolinjernet. Foto: Søren E. Alwan -
Eleverne fik god hjælp til æltning af de køkkenmaskiner, som cateringfirmaet Groft har. Foto: Søren E. Alwan -
Hjemmelavede rugbrød, med masser af fuldkornsmel, ligger klar til at blive bagt. Gulerødsbollerne skal dog først en tur i ovnen. Foto: Søren E. Alwan -
Torben Kiel Hviid har godt med krydderurter på sin grund, så eleverne kan bare tage for sig. Det er samtidig god læring for eleverne at bringe råvarer fra jord til bord, mener skoleleder Anders Nielsen og kok Torben Kiel Hviid. Foto: Søren E. Alwan -
Grønkål til dagens frokost får lige en omgang varme på panden. Foto: Søren E. Alwan -
Kryddersmøren til gulerodsbollerne er klar til at blive spist. Foto: Søren E. Alwan -
Det var tirsdag fint vejr til at samle krydderurter i haven omkring Grofts køkken i Rude. Foto: Søren E. Alwan -
Madlavning er også lig med opvask. Heldigvis er der en hurtig opvaskemaskine i køkkenet hos Groft, så eleverne behøver ikke at frygte, at alt skal vaskes i hånden. Foto: Søren E. Alwan -
Der er godt gang i mandolinjernet. De finthakkede jordskokker skal syltes, og bruges på hotdogs i stedet for syltede agurker. Foto: Søren E. Alwan -
Eleverne får i forløbet også træning i helt simple køkkenfærdigheder. Det kan godt være en øvelse at slå et æg ud, men det klarede eleverne fint. Foto: Søren E. Alwan -
Rugbrød med masser af fuldkorn og solsikkekerner på toppen er klar til at blive bagt. Foto: Søren E. Alwan -
Torben Kiel Hviid instruerer og hjælper eleverne, men det er primært dem, der laver maden. Foto: Søren E. Alwan -
Gulerodsbolledejen klistrer til bordet, men det er der heldigvis råd for. Lidt mere mel skal der til. Foto: Søren E. Alwan -
Her er Lukas Kennum (tv.) og Nikolaj Henriksen i gang med den elektriske kødhakker. Nakkekødet skal nemlig hakkes, så det kan stoppes i lammetarmene og blive til pølser til hotdogs. Foto: Søren E. Alwan