Annonce
Nikolaj Henriksen (tv.) og Lukas Kennum, begge 12 år, er i gang med at stege gulerødder til frokosten. De synes, at det er sjovt at have madlavning på skoleskeamet. Foto: Søren E. Alwan
Odder Avis

Madlavning og økologi på skoleskemaet: - Det giver en anden tilgang til mad

En gruppe elever fra Saksild Skole lavede frokost til deres klassekammerater sammen med erfaren kok, som en del af et forløb, hvor de lærte om økologi og gode råvarer.
Annonce
  • Nikolaj Henriksen (tv.) og Lukas Kennum, begge 12 år, er i gang med at stege gulerødder til frokosten. De synes, at det er sjovt at have madlavning på skoleskeamet. Foto: Søren E. Alwan
  • Her er Lukas Kennum (tv.) og Nikolaj Henriksen i gang med den elektriske kødhakker. Nakkekødet skal nemlig hakkes, så det kan stoppes i lammetarmene og blive til pølser til hotdogs. Foto: Søren E. Alwan
  • Marie Niegaard Nielsen laver sammen med Noah Andreas Helledig Lund kryddersmør til frokosten. Foto: Søren E. Alwan
  • 100 procent organic, står der på Torben Kiel Hviids kasket. Indehaveren af Groft holder meget af at formidle sin viden om økologi og råvarer til eleverne. Her giver han tip om mandolinjernet. Foto: Søren E. Alwan
  • Eleverne fik god hjælp til æltning af de køkkenmaskiner, som cateringfirmaet Groft har. Foto: Søren E. Alwan
  • Hjemmelavede rugbrød, med masser af fuldkornsmel, ligger klar til at blive bagt. Gulerødsbollerne skal dog først en tur i ovnen. Foto: Søren E. Alwan
  • Torben Kiel Hviid har godt med krydderurter på sin grund, så eleverne kan bare tage for sig. Det er samtidig god læring for eleverne at bringe råvarer fra jord til bord, mener skoleleder Anders Nielsen og kok Torben Kiel Hviid. Foto: Søren E. Alwan
  • Grønkål til dagens frokost får lige en omgang varme på panden. Foto: Søren E. Alwan
  • Kryddersmøren til gulerodsbollerne er klar til at blive spist. Foto: Søren E. Alwan
  • Det var tirsdag fint vejr til at samle krydderurter i haven omkring Grofts køkken i Rude. Foto: Søren E. Alwan
  • Madlavning er også lig med opvask. Heldigvis er der en hurtig opvaskemaskine i køkkenet hos Groft, så eleverne behøver ikke at frygte, at alt skal vaskes i hånden. Foto: Søren E. Alwan
  • Der er godt gang i mandolinjernet. De finthakkede jordskokker skal syltes, og bruges på hotdogs i stedet for syltede agurker. Foto: Søren E. Alwan
  • Eleverne får i forløbet også træning i helt simple køkkenfærdigheder. Det kan godt være en øvelse at slå et æg ud, men det klarede eleverne fint. Foto: Søren E. Alwan
  • Rugbrød med masser af fuldkorn og solsikkekerner på toppen er klar til at blive bagt. Foto: Søren E. Alwan
  • Torben Kiel Hviid instruerer og hjælper eleverne, men det er primært dem, der laver maden. Foto: Søren E. Alwan
  • Gulerodsbolledejen klistrer til bordet, men det er der heldigvis råd for. Lidt mere mel skal der til. Foto: Søren E. Alwan
  • Her er Lukas Kennum (tv.) og Nikolaj Henriksen i gang med den elektriske kødhakker. Nakkekødet skal nemlig hakkes, så det kan stoppes i lammetarmene og blive til pølser til hotdogs. Foto: Søren E. Alwan
Odder Avis

Oldtidens Egypten - Forskningens Døgn

Annonce
Odder Avis

Søndagsmatiné i Biffen

Annonce
Odder Avis

Bare rolig: Du kan ikke blive valgt på orienteringsmødet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Pouls bogstavmaleri bliver malet op igen

Odder Avis

Tag med på kratluskertur i det vestlige Odder

Odder Avis

Trivselspanelet - Angst

Odder Avis

Klumme: Ungdommen nu om stunder…

Odder Avis

29-årig formand fra Odder er blevet hædret af Dansk Firmaidræt

Odder Avis

Fællessang og nordiske toner

Odder Avis

Samtalesalon - Kroppen

Odder Avis

Byvandring: Da Odder blev moderne

Odder Avis

Ny fond skal redde historiske bygninger: Anne fra Randlev er medstifter

Odder Avis

Kulturklub er genoplivet: De første navne er på plads

Odder Avis

Nu skal 'soldaterne' væk: Altaner på fredet bygning skal fjernes

Odder Avis

Det lykkedes: Planer om genåbning af købmandsbutik rykker tættere på

Annonce