Elever fra Odder Kommunes syv skoler er blevet samlet i et KulturCrew, der skal hjælpe med at arrangere koncerter til Europas største musikfestival for børn. Mandag var KulturCrewet samlet for at lære mere om at være arrangører.
Odder: Når du skal afholde Europas største musikfestival for børn, så skal børnene selvfølgelig også selv være med til at arrangere det.
Derfor var godt og vel 70 elever fra Odder Kommunes syv skoler mandag samlet på Vestermarkskolen for at deltage i forskellige workshops, der skal lære dem en masse om at arrangere kulturevents.
Konceptet hedder KulturCrew, og bag det står TeaterCentrum og LMS - Levende Musik i Skolen. Sidstnævnte skal til næste efterår afholde LMS Musikfestival i samarbejde med Odder og Horsens Kommuner, hvor de lokale børn kan opleve mere end 200 koncerter fordelt over tre dage.
- KulturCrew kommer til at spille en stor rolle til festivalen, hvor eleverne skal have funktioner som værter, journalister, fotografer, vejvisere og andre arrangørroller. De får rigtig meget ansvar selv, og de skal blandt andet stå for at kontakte musikere og præsenterer dem til koncerterne, siger Gitte Abildtrup, der er souschef i LMS og ansvarlig for KulturCrew.

- Jeg har altid godt kunnet lide at arbejde i fællesskab med andre i elevrådet for eksempel, og så elsker jeg at organisere ting - jeg er lidt en ordensperfektionist.
Møder nye venner
13-årige Linnea Cohrt fra Parkvejens Skole og niårige Ida-Amalia Mortensen fra Gylling Skole var på den workshop, hvor de skulle lære at optage og klippe videoer sammen, så de kan bruge dem til at reklamere for arrangementer.
For begge de to piger, der ikke havde mødt hinanden før mandagens workshop, er KulturCrew en mulighed for at komme til at arbejde med nogle nye mennesker og få nye venner.
- De fleste piger i min klasse meldte sig, så vi skulle alle sammen skrive til vores lærer og fortælle, hvorfor vi gerne ville være med. Jeg skrev, at jeg gerne ville lære nogle nye mennesker at kende, og så lød det bare sjovt, siger Ida-Amalia Mortensen, som var blandt de fire ud af 15 fra sin klasse, der kom med.
- Jeg har altid godt kunnet lide at arbejde i fællesskab med andre i elevrådet for eksempel, og så elsker jeg at organisere ting - jeg er lidt en ordensperfektionist, fortæller Linnea Cohrt, der er glad for, at eleverne får indflydelse på, hvem der skal hyres ind til arrangementerne.
Ud over workshoppen for reklamevideoer, kunne eleverne også lære mere om samarbejde, præsentation, PR og journalistik.